Thomas Lykke Pedersen er en enestående borgmester, som har skabt et bredt samarbejdende byrådet i Fredensborg. Fra 2009 over 2013 og 2017 har Thomas stået i spidsen for en bred konstituering i Fredensborg Byråd med samarbejde mellem alle fra yderste venstre til yderste højre.

 

Jesper Tvilde er en helt anden person. Han har måske teorien i orden som lektor i samfundsfag på NGG og vil gerne være borgmester. Men han er totalt novice i praktisk politik og uden erfaring som leder. Det er de fleste på hans hold. Tvilde har kun eet greb i sin værktøjskasse: Hvis du ikke makker ret, får du med den store hammer: Eksklusion. Tvilde har desuden på valgnatten inviteret den konservative top fra Christiansborg ind i konstitueringsforhandlingerne i Fredensborg. Det er aldrig set før.

 

I den politiske hverdag i en kommune er det nødvendigt med samarbejde mellem mennesker, man grundlæggende er uenig med. Man skal turde lægge ideologierne til side og stole på hinanden. Man skal evne at arbejde sammen. Det kan Thomas Lykke. Tvilde mangler helt disse egenskaber. Han skaber kun konflikter.

 

For os ældre i Fredensborg er Tvildes indtog med uerfarne personer særdeles bekymrende. De/vi gamle skal skiftes ud, lyder det. Erfaring tæller ikke mere. Det er en hel ny og meget overraskende kurs fra de konservative.

 

Vi menige socialdemokrater må politisk og praktisk af og til lægge bånd på vores ønsker om at fremme egne mærkesager. For Thomas Lykke skal have rum til også at give de indrømmelser, som er nødvendige for at skabe og fastholde et bredt samarbejde. Men vores tilbageholdenhed er hidtil blevet belønnet med et loyalt samarbejde fra andre partier, f.eks. fra Ulla Hardy-Hansen og Christian de Jonquiéres. Men Tvilde kaster vrag på det gode samarbejde.

 

Jeg skylder dog Tvilde en undskyldning. Han drak åbenbart hvidvin sammen med vennerne på valgaftenen, ikke rødvin, som jeg havde fået oplyst.

 

Poul Juul
Kovangen 532
3480 Fredensborg