Den nye konservative topfigur, Jesper Tvilde, brugte kun et par timer på at ødelægge den valgsejr, hans vælgerforening havde arbejdet for i 4 år. Tvilde har givet op. De konservative vil nøjes med at se til og råbe fra sidelinjen de kommende 4 år.

 

Alle ved, at partiledere efter valghandlingens afslutning mødes hos borgmester Thomas Lykke Pedersen for at strikke en konstitueringsaftale sammen, der respekterer vælgernes ønsker. Det skaber den tillid, der er vigtig, når man arbejde sammen i 4 år. Sådan skete det i 2017, i 2013 og i 2009. Men Tvilde foretrak rødvin og råhygge i stedet for at forhandle. Det er en ufattelig arrogance eller total uvidenhed. Både partifællerne Thomas von Jessen, Ulla Hardy-Hansen og Christian de Jonquières ved hvordan det foregår. Men Tvilde vil åbenbart kun selv, og derfor er ”den grønne vogn” endt i grøften.

 

Jeg kender både Ulla Hardy-Hansen og Christian de Jonquières som særdeles hæderlige og pålidelige personer og som seriøse politikere, der arbejder hårdt for Fredensborgs bedste. Det er beundringsværdigt, at de begge godt oppe 70-års alderen vil tage endnu en tørn for vores kommune. Deres motiver kan ikke beklikkes, for i deres alder ledes man hverken af udsigt til politisk karriere eller de ret små beløb, som byrådsarbejdet kaster af sig. Den konservative vælgerforenings medlemmer havde også stor tillid til de to, som var placeret som hhv. nr. 2 og 5 på partiets opstillingsliste.

 

Konstitueringsaftalen har ligget klar siden tirsdag. 21 af byrådets 27 medlemmer fra Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Venstre og Socialdemokratiet samt to af de syv konservative er enige. Der ligger en åben invitation til Tvilde og de 4 andre konservative om at komme ind i varmen og være med i den brede konstituering.

 

Men Tvilde har i stedet for at vise lederskab, at forhandle og løse sine problemer, tilkaldt ”kavaleriet” fra den konservative top på Christiansborg for at smide de to, der gerne vil forhandle og tjene kommunen, ud partiet. Men de to kan jo ikke smides ud af byrådet, hvor 19 af 27 medlemmer bakker deres deltagelse i konstituering og samarbejde op. Tvilde har afsløret de konservative som et centralistisk, topstyret parti. Mon det var det, de konservative vælgere i Fredensborg ønskede?

 

Tvilde har vist, at han er uden relevant erfaring med både politik og ledelse. Hvordan skulle Tvilde kunne lede en hel kommune, når han ikke engang kan styre den konservative gruppe?

af 

Poul Juul
Kovangen 532
Fredensborg