Er du forhindret i at møde op på valgdagen til regions- og kommunalvalg den 16. november og afgive din stemme, eller har du simpelthen ikke tålmodighed til at stå i kø foran stemmeboksen på dagen, så er det vigtigt at du brevstemmer.

Du kan allerede brevstemme fra den 5. oktober på kommunens biblioteker og i Borgerservice på rådhuset. Det er netop ved at deltage i valget og stemme, at man oplever at man er en del af det demokratiske fællesskab. Det er min egen erfaring.

Det er desværre velkendt, at valgdeltagelsen er lavere blandt etniske minoriteter end den øvrige befolkning. Lav valgdeltagelse er en stor udfordring både for demokratiet og for integrationen. Demokratiet er et af de vigtigste fællesskaber, vi har. Hver gang vi går til valg, styrker vi dette fællesskab gennem vores deltagelse.

Jeg vil derfor opfordre alle, til at benytte deres demokratiske ret til at stemme – uanset hvem der stemmes på, bare der bliver stemt. Ikke alle i verden har den mulighed og ret. Jeg opfordrer naturligvis til at stemme på Socialdemokratiet.

Din stemme gavner det lokale danske demokrati.

af
Suzan Daoud (A) byrådskandidat og tidligere byrådsmedlem