Vi skal tale åbent om, at nogle områder i vores kommune fortsat har et dårligt ry i forhold til tryghed og sikkerhed. Og vi skal prioritere lokale praktiske initiativer, som kan øge følelsen af tryghed.

At cykle hjem fra togstationen en aften skal føles sikkert – for unge og ældre. At gå aftentur i vores grønne områder skal føles trygt. At opholde sig i vores lokale indkøbscentre skal føles sikkert. I hele kommunen. For har vi ikke tryghed her, så kan vi ikke fastholde og tiltrække de familier vi gerne vil have i vores kommune.

Så der er brug for konkrete initiativer for et trygt nærmiljø:

Vi skal skabe et familievenligt nærmiljø med åbne stier. Forny fokus på at skabe tryghed på offentlige pladser, parkeringsområder og togstationer ved at sikre ordentlig lokal gadebelysning, der altid virker.

De utrygge lokalområder skal udvælges og renoveres. Initiativerne virker helt lavpraktiske, men gør at det føles mere sikkert at færdes alene.
Mindre kriminalitet skaber mere sikkerhed. Den nye Nærpolitistation skal bidrage til lokal tryghed og sikkerhed, og fokusere på lokale kriminalitet. Men at åbne en Nærpolitistation i 15 timer om ugen i Nivå, må ikke blive en politisk sovepude, og løser ikke lokale bandeudfordringer. Vi skal derfor have større politisk fokus på både at øge følelsen af tryghed, og bekæmpelse af lokal bandekriminalitet. Det skal vi både gennem lavpraktiske initiativer i nærmiljøet, OG gennem fornyet politisk fokus på de lokalområder, der stadig har et utrygt ry. Tryghed skal være en selvfølge her.

Af Heidi Boss Nyby.,
Konservativ Byrådskandidat i Fredensborg Kommune