Med Fredensborg Byråds timelange behandling af forholdene på kommunens Pleje- og Rehabiliteringscenter Skovgården må kritikken af forholdene og hetzen på medarbejdere og ledere stoppe.

Kommunaldirektør Kim Herlev Jørgensen, Direktør Lina Thieden, Ældrechef Hans Bækvang har Socialdemokratiets byrådsgruppes fulde opbakning. Der bedrives ledelse hver eneste dag 24/7, døgnet rundt. Med til historien hører også at Hans Bækvang har knoklet med Coronaregler i halvandet år, så Fredensborg Kommune også er kommet godt igennem den ekstraopgave, han fortjener om nogen skulderklap for hans rolle begge steder.

Der er ingen tvivl om, at der er begået fejl på Skovgården, det gør der på alle arbejdspladser. Vi fejer ikke sagen ind under gulvtæppet, vi putter energi i maskinrummet i stedet for at tappe alle kræfter ud af det.

Den politiske håndtering i Social- og Seniorudvalget fortjener også anerkendelse. Udvalget har igennem flere måneder været tæt på forholdene i det nye Pleje- og Rehabiliteringscenter Skovgården, der har haft en svær opstart med mangel på arbejdskraft og mangler i bygningerne.

Udvalgsformand Hans Nissen og hans udvalg har ageret med rettidig omhu og orienteret resten af byrådet fra første færd. Senest med en grundig gennemgang for åbent tæppe på byrådsmødet forleden dag, hvor især Hans Nissen, Carsten Wulff og Thomas Elgaard lagde kortene på bordet. Sagen er alvorlig og den bliver taget alvorligt.

Min opfordring er at et samlet byråd giver ledelse og alle de dygtige medarbejdere arbejdsro, så der hurtigt kan genskabes gode forhold på Skovgården. Til glæde og gavn for beboerne og deres pårørende.

Det der skal til i en alvorlig situation som denne er ikke negativ presseomtale og protokolforslag i byrådssalen, med mistillid og talen ned til en vigtig medarbejdergruppe og ledelse, der i den grad har brug for opbakning og skulderklap. Det var med stor lettelse, at Det Konservative Folkepartis protokolforslag om mistillid blev nedstemt 25-2 af byrådet, kun støttet af dem selv.

Der har været klager og det kommer der også i fremtiden. De skal ikke håndteres med mistillid, men med solid ledelse og det har vi heldigvis i denne kommune. Heksejagten på ledelse og medarbejdere må stoppe.

 

Per Frost Henriksen (S)
gruppeformand
Fredensborg Byråd