Forleden delte en borger på de sociale medier sin bekymring over øget kriminalitet og mindre tryghed i Fredensborg kommune. Straks svarede en lokalpolitiker, at statistisk set var kriminaliteten sørme nedadgående i kommunen. Det er muligvis rigtigt, men man kan bruge tal på mange måder. Og vi må altså ikke nøjes med at gøre sikkerhed og tryghed til en akademisk regneøvelse. At kriminaliteten muligvis er nedadgående, betyder jo ikke at den er lav i vores kommune, tværtimod er Fredensborg stadig med i flere kedelige statistikker om netop udfordringer med højt antal kriminelle. Så selvfølgelig skal vi gøre noget ved det.

Jeg kender den følelse der overmander, når jeg en mørk aften træder ud af toget, går alene hen til min cykel, og begynder at cykle hjem i mørket. Og tanker om sikkerhed i vores kommune fylder mig også, når vores børn cykler alene hjem fra aftenaktiviteter. Tryghed skal være en selvfølge her. At cykle hjem fra togstationen en aften skal være sikkert for alle. At gå en aftentur i vores grønne områder skal være trygt. At opholde sig i vores lokale indkøbscentre skal føles sikkert. I hele kommunen. For har vi ikke tryghed her, så kan vi ikke fastholde og tiltrække de familier vi gerne vil have i vores kommune.

At skabe tryghed i vores kommune er nemlig ikke kun en akademisk regneøvelse. Vi skal turde tale åbent om, at nogle områder i vores kommune har et rigtig dårligt ry, når det kommer til tryghed og sikkerhed. Og vi skal turde tale åbent om, at det nogle gange kan være medvirkende til at nogle børnefamilier fravælger vores kommune i jagten efter nyt hjem. Og hvis nogle områder forsat har et dårligt ry, så hjælper statistikerne ikke
meget. Der er brug for helt konkrete initiativer for at sikre et trygt nærmiljø, og for at tydeliggøre det. Vi skal have et familievenligt nærmiljø med åbne stier, sikre offentlige pladser, sikre parkeringsområder og sikre togstationer. Vi skal sikre ordentlig lokal belysning, der virker. Alt sammen initiativer der helt lavpraktisk gør det mere sikkert at færdes alene.


Mindre kriminalitet skaber også mere sikkerhed. Og den nye Nærpolitistation forventes selvfølgelig at bidrage til, at sikre den lokale tryghed og sikkerhed ved at fokusere på den lokale kriminalitet. Men at åbne én Nærpolitistation i 15 timer om ugen i Nivå, må ikke blive en politisk sovepude. Og det må brug af statistiker heller ikke. Vi skal have større fokus på tryghed i HELE kommunen. Det skal vi gennem de lavpraktiske initiativer i hele nærmiljøet, OG gennem fornyet politisk fokus på de lokalområder, der stadig har et særligt utrygt ry. Vigtigst af alt skal vi se virkeligheden, som den OPLEVES af borgene i hverdagen, og ikke kun gennem statistikker.