Mange borgere i Nivå og Humlebæk undredes over hvordan politikere og forvaltningen over lang tid kunne overse, at det store byggeri Sølyst Strandpark nær Strandvejen og Nivå havn, vil påvirke et smukt naturområde og forringe områdets herlighedsværdi. Bygningsmassen er markant, uden luft og grønne områder, og desuden helt ude af proportion med villaerne på vestsiden af Gammel Strandvej. Villaer der er væsentligt lavere og trukket længere væk fra Gammel Strandvej. Projektet blev i sin tid lovet som ”eksklusive ejerboliger”, men er endt som et tætbebygget område med små lejeboliger. Det påbegyndte byggeri stjæler områdets natur og udsigt, og har i byen ofte fået øgenavnet ”Nivås Fængsel”.

Langs byggeriet er den natursti, hvor utallige borgere hver dag nyder at gå den smukke tur til havn og strand.

At kunne gå tur i dette naturskønne område, at gå over Strandengene, og nyde udsigten ud over vandet, Strandengene og havnen er noget helt særligt for området. Men byggeriet har effektivt sat en stopper for den naturoplevelse.

Men hvordan kunne det gå så galt? Efter at vi på sociale medier endeligt fik gjort opmærksom på det enorme byggeri, og tydeliggjort indsigelser til Tillæg 2 til Lokalplan nr. 50 for Sølyst Teglværk (Strandpark), stod flere lokalpolitikere pludselig på ryggen af hinanden for at tydeliggøre, at de sørme heller ikke er for hverken 2,3 m høj støjmur, ekstra P-områder, ekstra boliger, eller 1,5 m høj murstensmur langs byens natursti til stranden. Og vi er helt enige om at det ikke må ske. Men skaden er jo allerede sket for området.

Byggeriet v Sølyst Strandpark er et eksempel på hvad vi ikke skal have mere af i naturen i hele Fredensborg Kommune. I øjeblikket ser vi desværre flere eksempler på dette alle byer i Kommunen. Det særlige ved vores kommune er den fantastiske natur, og borgernes direkte adgang og udsyn til naturen. Projekter som dette må ikke ske igen. Den skønne natur er et kendetegn for vores kommune - Et kendetegn der tiltrækker og fastholder familier her. Så vi skal i fremtiden være smartere når vi planlægger vores byer. Kæmpestore, uigennemtænkte byggerier må ikke friste. Planerne for vores byer skal i stedet afspejle, at vi i fremtiden reelt fortsat vil have naturen som kendetegn. 


Af Heidi Boss Nyby,
Konservativ Byrådskandidat, Fredensborg Kommune