Ved onsdagens borgermøde i Rådhuskælderen fortalte rapperen Jesper Helles sin tankevækkende historie om vejen ind i bandemiljøet og medfølgende kriminalitet.

En medvirkende faktor var, ifølge Jesper Helles, en meget kraftig mobning i skolen, angiveligt fordi han var en lille fyr.

Men jeg kunne nu ikke lade være med at tænke på, at en medvirkende faktor også kunne have været, at han var – stadig er - en meget kvik og velformuleret fyr.

Når nu nye årgange starter, og de gamle mødes igen, kunne det så være en god anledning til at prøve at gøre op med den mobning, der meget snedigt foregår udenfor pædagogers og læreres høre og rækkevidde i skoler og institutioner.

Prøve at gøre op med den filosofi, at det er smart og tjekket ikke at lave sine ting og slå op i banen, når der skal ydes på lektie og skolefronten i det hele taget.

Vi skal bakke op om, at der er plads til alle i den danske folkeskole, men vi skal også bakke op om, at det er cool at være flittig og dygtig i hverdagen, hvor der i vores uddannelsessystemer måske har været en tendens til at nedgøre de flittige og dygtige for at søge mod den laveste fællesnævner.

Vores vigtigste råstof er mennesker, og det skal vi sørge for at bearbejde på bedste vis, så vi ikke bliver sejlet agterud af indere, kinesere og koreanere.

Og her må tanken så være, at folkeskolereformen kunne være med til at gøre en god skole endnu bedre med flere timer i centrale fag, lektiehjælp og aktivitetstimer. I et godt og trygt miljø, vel at mærke.

 

Bo Hilsted

Byrådsmedlem og kandidat(S)

Bregnevænget 37

3050 Humlebæk

{fcomments on}