Et indspark til Liberal Alliance
Liberal Alliance forsøger ved sit debatindlæg i Uge-Nyt at så tvivl om Focus Fredensborgs hensigter med at sige nej til placeringen af en NETTO på den mest attraktive grund i Humlebæk Bymidte.

 


Focus Fredensborg ønsker på ingen måde at ”detailstyre forretningslivet”, som Liberal Alliance antyder, tværtimod.  Vi skriver jo netop, at ”NETTO skal være så hjertelig velkommen”.  I de mere end 20 år jeg har boet i Humlebæk, har borgerne ønsket, at NETTO skulle flytte ind i Humlebæk Center,  men først nu føler NETTO åbenbart, at tiden er inde.


Vi kan ikke fortænke Liberal Alliance i, at de ikke har fulgt med i den udvikling og den debat, der har fundet sted i Humlebæk de sidste 20 år. 

Borgermøder er afløst af borgerkonkurrencer, der igen er afløst af arkitektkonkurrencer, alt sammen for at give Humlebæks borgere bedre og mere attraktive indkøbsmuligheder.


”Den véd bedst hvor skoen trykker, som har den på”, som det så smukt hedder, og det er hér, det er vigtigt at lytte til de lokale borgere, som trods alt skal leve med de voldsomme ændringer, det vil være, hvis NETTO flytter ind på posthusgrunden. 

Her er støjgenerne ét af parametrene, ligesom trafik- og trafiksikkerhedsproblematikkerne heller ikke må glemmes.


Focus Fredensborg går ind for den frie konkurrence, men det er de valgte politikere der sætter rammerne for, hvor og hvordan vore byer skal udvikles. Det er også byrådets pligt at sikre, at detailhandlen samles og ikke spredes, hvilket vil ske med endnu en fejlplaceret NETTO-butik.


Lad os ikke narre til at diskutere budget i forbindelse med et eventuelt mageskifte mellem posthusgrunden og biblioteksgrunden. 

Det er en ny sag og en ny mulighed.  Jeg er i øvrigt ked af, at jeg ikke selv er kommet med den idé,  ophavsmanden er byrådsmedlem for S, Hans Nissen.


Jeg håber hermed at have manet enhver mistanke om, at politikerne skal detailstyre forretningslivet, i jorden, men i et demokrati er det borgernes ret at ytre sig, specielt når de har mistanke om, at en sag kan være ved at køre af sporet.

 

Af: Grethe Troensegaard
Byrådskandidat
Lokallisten
FOCUS Fredensborg

{jcomments off}

Kommenter indlægget via din Facebook konto

{fcomment}