Dybt chokerende er det, at en ung mand er blevet skudt af personer med tilknytning til rockermiljøet.

Den unge mand var på besøg i Nivå. Han bor i en anden kommune, han er forældreløs, og er desuden i gang med en uddannelse.

Jeg sender mine bekymrede hilsen til ham – og håber, at han ikke får mén af dette forfærdelige overfald, han har været udsat for.

Jeg vil også sige til Nivås borgere, at trygheden for borgene skal tilbage til Nivå. Måske skal Værkstedet i den gamle Falck Station flyttes til en anden adresse i Nivå.

Måske skal vi gribe det anderledes an. Jeg er klar til at overveje andre løsninger, men ind til videre skal vi give Værkstedet en chance.

Hvis politiet afslører kriminalitet, banderelateret aktivitet eller lignende i Værkstedet, så skal det selvsagt lukkes øjeblikkeligt.

Når det er sagt, så må vi se på det samlede problem, som desværre breder sig i hele hovedstadsregionen. Bander udgør et stort problem i Danmark, og i perioder blusser kampe op om narkotikamarkeder, prostitution og andre lyssky affærer.

Det er kriminelle aktiviteter, der skal bekæmpes med alle tænkelige midler. Bandepersoner lavt i hierarkiet bliver ofte kynisk udnyttet af bagmændene.

Det er politiets opgave at bekæmpe bande- og anden hård kriminalitet, og heldigvis har kommunen et godt samarbejde med politiet. Fredensborg kommune skal presse på for at politiet vedvarende er optaget af at bekæmpe bandekriminalitet.

Værkstedet i Nivå er etableret af ”Nivå Nu”, for at give unge i alderen 18-29 år et værested, hvor de blandt andet kan reparere biler og cykler.

Det har åbent fra kl. 16.00-20.00 flere af ugens dage. Det er også et socialt værested, hvor Nivå Nus dygtige medarbejder deltager i aktiviteter i Værkstedt og arbejder med de unge – for at de kan få uddannelse og arbejde. For en mindre gruppe skal der arbejdes målrettet, for at få dem ud af misbrug og småkriminalitet.

I Børne- og Skoleudvalget har vi støttet projektet. Jeg følger projektet med skiftende bekymring og glæde. Bekymring, når der opstår skudepisode i øvrigt helt uden for værkstedets åbningstid, og med glæde, når vi hører om de forbedringer, der opleves med flere af de unge.

Venlig hilsen

Hanne Berg, SF, Formand for Børne- og Skoleudvalget