I en tid hvor utryghed opleves tæt på og Internettet flyder med banditter og svindlere, der har vi ikke råd til at bruge 10 millioner kroner årligt på et hyggeligt ridende politi, der passer ind i en 60’er film af Morten Korch, men ikke egner sig til reelt operativt politiarbejde. Der må prioriteres og de 25 betjente kan bruges meget bedre andre steder.

Fra flere sider lyder det, at politiheste koster for meget, de er for ufleksible og for risikable i politiarbejdet. Det lytter jeg til.

Det virker som om, at det ridende Politi er hustlet igennem, over et spil terninger på et værtshus, som en omfartsvej i Mariager. Der mangler helt klart en fornuftig politisk prioritering, der sigter mod borgernes ve og vel.

Jeg mener at pengene, der svarer til 25 betjente om året, skal gå til lokalt tryghedsskabende politi og fagfolk, der kan komme IT kriminalitet til livs.

Når der så oveni bruges enorme summer på at sikre lov og orden overfor Stram Kurs uhyrlige provokationer og på organiserede bandelignende grupper, der hærger før, under og efter store fodboldkampe, så er bægeret ved at flyde over.

af Per Frost Henriksen (S), Folketingskandidat