På borgermødet torsdag fik Fredensborgerne præsenteret Lejerbos planer for renoveringen af Hegelsminde og udnyttelsen af den tilhørende grund.

Lad det være sagt med det samme - Venstre var imod at sælge Hegelsminde nu hvor ejendomspriserne er trykket så meget at vi må forære ejendommen væk, og vi fandt det tåbeligt at sælge ejendommen umiddelbart før der skal sættes gang i planlægningen af genopretningen af Fredensborg By.

Vi ønskede at sikre muligheden for at inddrage Hegelsminde i disse planer før ejendommen blev solgt. Men byrådet havde en aftale om at sælge ejendommen, og da vi overholder vore aftaler så vi ikke anden udvej end at stemme for et salg, da borgmesteren valgte at sætte et salg på byrådsdagsordenen.

Vi betingede os dog at Realdania blev konsulteret før salget, sådan at vi kunne have stoppet det hvis Realdania havde anbefalet det. Desuden at der skulle holdes borgermøde med vejledende tilkendegivelser af hvilken bebyggelsesmodel Fredensborgerne foretrak, hvis nu et salg måtte gennemføres.

Vi havde håbet at Realdania havde anbefalet kommunen at vente med salget, men det skete desværre ikke.

Fredensborgerne i den gamle biograf var ikke i tvivl om at man udelukkende ønskede selve Hegelsminde renoveret og ombygget til lejligheder, og ingen yderligere bygninger. Det er ganske bestemt også den løsning byen er bedst tjent med, og det er den løsning Venstre støtter. Både af hensyn til at bevare det smukke grønne område omkring Hegelsminde, men sandelig også fordi der i forvejen står så mange boliger tomme eller til salg uden at der viser sig efterspørgsel.

Vi skal stimulere ejendomsmarkedet - ikke dumpe det. Og til det formål har vi behov for en pause i det kommunale ejendomssalg - i høj grad i Fredensborg, men også i kommunens andre bysamfund. Ellers afvikler vi vor by og kommune i stedet for at udvikle den.

 

Med venlig hilsen

Tinne Borch Jacobsen

Venstres byrådsgruppe