Kære Klaus Møller Madsen.

Du skriver et godt læserindlæg om både dine gode oplevelser på pensionistudflugten til Vikingeskibsmuseet i Roskilde, og om at vi skal holde fingrene fra skolebudgettet.

Det er passende indimellem at sætte kommunale udgifter op imod hinanden. Fredensborg Kommune holder fast i de populære pensionistture og har samtidigt et af landets bedste skoletilbud, med høj score på karakterer, trivsel blandt elever, godt arbejdsmiljø og skolerne er gode til at løfte de svageste.

Jeg kan berolige dig med, at vi har et solidt skolebudget på godt 413 mio. kroner for 2019, hvor en stor del går til vore egne kommuneskoler og specialskole.

Sammenlignet med andre kommuner er Fredensborg Kommunes bevillinger pæne. I forhold til sidste år er budgettet faldet, og det er børnetallet også, så det er der god logik i.

Skolerne i Fredensborg Kommune er til for alle kommunens børn, og undervisningen sigter mod, at alle børn får de bedst mulige læringsbetingelser, så de kan blive så dygtige som de kan. Den enkelte elev anerkendes for sit værd i inkluderende læringsfællesskaber, og alle elever skal opleve høj trivsel i deres skolegang.

”Fredensborg Kommunes skoler lægger stor vægt på fællesskabet, og at alle elever oplever at være en del af dette fællesskab.

Derfor arbejder skolerne med at udvikle elevernes forståelse af sig selv og hinanden, og hvordan de kan bidrage til fællesskabet,” sådan lyder det i et uddrag af de netop vedtagne pejlemærker for Fremtidens skoler i Fredensborg Kommune.

Det er da et skoleindhold, vi alle kan være stolte af, især når der er penge nok til at drive skole for.

Og, Klaus Møller Madsen, rigtig god tur næste år, når der igen er pensionistskovtur.