af: Bo Hilsted
Bregnevænget 37
3050 Humlebæk
Byrådsmedlem (S)

På seneste byrådsmøde, hvor byrådet diskuterede anvendelsen af de sparede lønudgifter i forbindelse med KL’s lockout af skolelærerne, fandt Venstres borgmesterkandidat anledning til at minde byrådskollegerne om deres ledelsesansvar som arbejdsgivere for blandt andre kommunens skolelærere og følte således trang til at anklage kritikere af KL’s linje i overenskomstforhandlingerne for illoyalitet.

I sandhed en overraskende melding fra en af spidserne i Danmarks Liberale Parti. Hos Socialdemokraterne er vi en del, der mener, at man godt kan kritisere ens chefforhandlere, hvis man mener, tilgangen til problemløsningen er forkert. Elgårds filosofi hører et tidligere jerntæppe til.

Problemet ligger i, at KL er både part og arbejdsgive,r og den dobbeltrolle har KL forvaltet særdeles uheldigt, ikke mindst med deres uforsonlige og nedsættende retorik, med Erik Fabrin og min partifælle Erik Nielsen som topscorerne.

Dermed er der ikke taget det bedste afsæt i forhandlingerne og forberedelserne til den kommende folkeskolereform, hvor KL forventer et medansvar af vores engagerede og dygtige lærere – dem er der heldigvis rigtigt mange af – samtidig med, at KL har kørt dem over af en bulldozer af den tungere slags.

Jeg føler,jeg har pligt til at gøre vores KL-bestyrelse klart, at de i fremtiden må håndtere arbejdsgiverrollen bedre, mere elegant og ikke mindst mere lødigt, for dette forløb har været ganske uværdigt.

Lokalt skal vi være med til at retablere det gode forhold mellem vores lærere, forvaltning og skoleledelser. Her er tilbageførelsen af den sparede løn til skoler og undervisning en god start. Så giver ledelsesansvar mening.

af: Bo Hilsted
Bregnevænget 37
3050 Humlebæk
Byrådsmedlem (S)

{jcomments on}