Mandag aften var jeg til vælgermøde på Humlepubben i Humlebæk Centret, hvor alle partiets kandidater var til stede.

Borgmesteren var ikke i panelet. Han havde ladet en kandidat længere nede på den Socialdemokratiske liste få ordet, hvilket kan være sympatisk nok. Hvad der ikke er sympatisk, eller for den sags skyld værdig, var borgmesterens opførsel under vælgermødet.
Når både kandidater og spørgere havde ordet, sad borgmesteren kronisk og sludrede med venner rundt om på pubben, så det var umuligt at høre, hvad der blev sagt.

Borgmesterens opførsel er ikke bare uopdragen. Den viser også en foragt for det levende og aktive demokrati. Og for den politiske samtale.
Jeg mener derfor, desværre, at borgmester Thomas Lykke er uegnet til at sidde som borgmester. Uegnet ganske enkelt.

Da jeg mødte op til vælgermødet, havde jeg overvejet at stemme på Socialdemokratiet. Den lyst fik borgmester elimineret, Effektivt. Da den, i mine ører, mest velovervejede i panelet, Radikales Lars Simonsen, efter mødet ikke ville garantere, at han vil afvise at støtte borgmesteren i en konstituering, kan jeg desværre ikke støtte ham heller.

De sidste dage op til valget vil jeg bruge på at finde en kandidat, der som jeg mener, at overholdelse af demokratiske grundprincipper til enhver tid er vigtigere end kommunal ideologi.

Dér dumpede vores forhåbentlig snart tidligere borgmester eftertrykkeligt.

 

...af Af Joachim Nielsen, Humlebæk