af Suzan Daoud, Stifter af Fredensborg Multikulturelle Kvindeforening.

 

Søndag d.21. april modtog jeg Integrationsprisen, hvilket jeg er meget glad for.

Jeg er meget beæret over at være årets modtager af denne pris, både som privat person og som byrådsmedlem for SF, og jeg vil gerne udtrykke en stor tak til Kulturelt Samråd og Coloplast for at have tildelt mig prisen.

Jeg vil gerne takke for de pæne ord, som borgmester Thomas Lykke Pedersen sagde i sin tale til mig ved overrækkelsen af prisen under Sammen og Forskellig festen i Ungecentret.
Og ikke mindst vil jeg sige en særlig stor tak til alle, der har indstillet mig til at modtage prisen.

Jeg vil dog også udtrykke en stor tak til SF´s byrådsgruppe, samt partiets bestyrelse for al den støtte og opbakning som jeg har fået gennem årene, samt en stor tak til min familie. For uden jer alle kunne jeg ikke have nået så langt/gjort det godt.
Det var en meget stor drøm for mig at modtage en så fin pris, jeg er utrolig glad og stolt over den anerkendelse prisen udtrykker, og den tillid man viste mig ved at tildele mig prisen.

Prisen forpligter helt klart ekstra, og det er et stort ansvar at leve op til den. Jeg vil bruge den til bl.a. at bidrage med endnu mere til både det danske samfund og til vores lokalsamfund i Fredensborg kommune. Jeg vil fortsætte med at arbejde for at skabe endnu bedre integration og mindre diskrimination og sikre, at der også i fremtiden vil være plads til alle, uanset baggrund.

I dag får jeg tårer i øjnene, når jeg hører og læser om de konflikter og uroligheder der er i bl.a. Palæstina, Syrien og Irak, for jeg er selv oprindelige statsløs palæstinenser, født og opvokset i Libanon, flygtet fra krig i 1992, og ved godt selv, hvor svært det er at leve under disse forhold.

I de lande mister mange mennesker livet hver dag, mange er ramt af sygdom, mange kan ikke få den nødvendige medicin, vand og madvarer, og mange er flygtet fra hus og hjem med stort set ingenting.

Derfor har jeg besluttet ikke selv at bruge pengene. Jeg vil give dem videre til mennesker i Palæstina, Syrien og Irak med håb om, at pengene kan gøre en forskel - og måske give dem et bedre liv. Og sammen med pengene vil jeg sende en varm hilsen til de mange nødlidende civile folk i disse lande.

af Suzan Daoud, Stifter af Fredensborg Multikulturelle Kvindeforening.
Byrådsmedlem (SF ) i Fredensborg Kommune
Næstformand i Social- og Sundhedsudvalget
Medlem af Fritids- og Erhvervsudvalget

{jcomments on}