Jeg har en drøm om at Fredensborg bliver en top 10 kommune, som man ikke har lyst at flytte væk fra.


Det skal være en kommune hvor det er trygt at vokse op.

Gode daginstitutioner med mange faguddannede medarbejdere, hvor vores børn bliver stimuleret og udfordret.

Gode skoler, hvor den lokale skoleledelse sammen med lærerne og forældrene i fællesskab sætte kursen mod den bedste undervisning, så vores børn bliver rustet til fremtiden.


Det skal være en kommune hvor unge mænd med anden etnisk baggrund ikke får lov til at gøre det usikkert at færdes i kommunen. Unge mænd med anden etnisk baggrund i Fredensborg kommune er mere kriminelle end gennemsnittet for alle landets kommuner. Hvorfor gør vi ikke noget ved det?


Det skal være en kommune, hvor vi hjælper dem der står uden arbejde, både dem som hurtigt kan komme i arbejde igen, og dem som skal hjælpes lidt mere. Men kontanthjælp må aldrig blive en varig ydelse, det er en midlertidig ydelse. Det samme gælder for førtidspension, der skal være forbeholdt de rigtigt dårlige borgere. Fredensborg kommune har en højere andel af førtidspensionister end gennemsnittet for alle landets kommuner.


Det skal være en kommune hvor det er trygt at bo, også når man ikke længere har tilknytning til arbejdsmarkedet og bliver folkepensionist. Uanset om det er i eget hjem at man har brug for hjælp, eller man bor i beskyttet bolig eller på plejehjem. Det kan ikke passe, at man skal vente flere måneder på at få helt simple hjælpemidler, når det blot handler om at hente et toiletsæde eller et håndtag på det lokale hjælpemiddeldepot.


Hvor kommer den middelmådighed fra, hvorfor er kommunen så uambitiøs?


Vi der bor i kommunen er i top 10. Hvad mener jeg med det? Når man sammenligner alle landets kommuner, så er vi de 10. rigeste, når man ser på den gennemsnitlige lønindkomst.


Det er derfor ikke overraskende, at vi der bor i kommunen, har en tilsvarende høj forventning til den service og de ydelser, som vores penge bliver brugt til. Men her knækker filmen, for serviceniveauet og kvaliteten af de ydelser som kommunen leverer, er i lang de fleste tilfælde gennemsnitlig.


Det bekræfter en kommunetilfredshedsundersøgelse fra 2017 desværre også. Her havner Fredensborg lidt under gennemsnittet, når man spørger en gruppe af personer i kommunen.


Men hvor er det at middelmådigheden kommer fra?
“Vi ligger som nr. 38, så vi er i den bedste halvdel, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen” (om kommunens økonomi i Ekstra Bladet).
Jeg har en drøm om at Fredensborg kommune skal være en top 10 kommune, man ikke har lyst til at flytte fra.

Alle os der bor i kommunen er allerede i top 10.

Lad os sammen begrave den socialdemokratiske middelmådighed, der alt for længe har hersket i kommunen.

Så er vi godt på vej i den rigtige retning. At Fredensborg bliver en top 10 kommune. Det er min drøm.

 

Lars Søndergaard, borgmesterkandidat Fredensborg kommune, Venstre.