Det er med stor glæde Bevaringsforeningen byder de nye ejere velkommen på Store Kro, Fredensborg.

Det er en endnu større glæde, at det er familien Fennet`s intention at videreføre Kroen som overnatningssted med bespisning, og som forsamlingssted for lokale borgere.

Lige siden Ronald Larsen, som den sidste ”rigtige krovært” solgte til Magisterforeningen, har Kroen ført en omskiftelig tilværelse. Magistrene udvidede med kursusafdeling, Margit og Erik Brandt forsøgte at gøre Kroens overlevelse til et spørgsmål om design og mode, mens Husted Andersen, den seneste ejer, slet ikke forsøgte at gøre nogen ting.

Ikke alene Slotsgades beboere, men hele Fredensborg, har med stigende bekymring fulgt bygningernes forfald, der med kroens lukning for to år siden, uundgåeligt syntes at skulle ende med ruin, a la det daværende Kokkedal Slot.

Derfor er det dobbelt lykkeligt at en familie af faget har erhvervet Store Kro, og at familien Fennet på Hegnsholt, der har udvist stor forståelse for bevaringsværdierne i renoveringen af godset, ønsker at lade disse erfaringer komme Store Kro til gode. Således vil meget være vundet for Fredensborg, og optimismen vende tilbage! Tak! til Lise og Niels Fennet for at påtage sig denne store opgave.

På vegne af

BEVARINGSFORENINGEN FREDENSBORG,

No Widding

formand.

{jcomments on}