Med den holdning til forebyggelse er det meget overraskende, at Venstre ikke tror på, at der skal bruges så mange penge i de kommende år på ældreområdet, som vi andre mener nødvendigt. De vil derfor også fjerne opsparingen til et nyt plejecenter, og den årlige pensionistudflugt er der så heller ikke råd til.

 

En lang række andre tiltag f.eks. for at sørge for, at Fredensborg kommunes mange kommunale bygninger energirenoveres, bliver sparet ud af Venstres budgetforslag sammen med en række andre moderniseringsprojekter vedrørende skoler og daginstitutioner.

Venstre vil af med de fleste af aktiviteterne i Medborgercentret i Nivå og INTET give til forsøg med tolærerordning i 3. klasserne – eller begynde at spare op til det Byens Hus i Kokkedal, som byrådet så længe har lovet at virkeliggøre. Venstre vil heller INTET give, så børn fra udsatte familier kan få tilskud/friplads tll fritidsaktiviteter i sportsklubber og musikskolen.

Alt sammen for at give en skattelettelse: nedsættelse af grundskylden, nedsætte den såkaldte dækningsafgift for erhvervslivet og nedsætte byggesagsgebyrerne mere end forligspartierne.

I SF er vi glade for, at Venstre ikke kan samle et flertal for den politik. Det store flertal, der på mandag stemmer budgettet igennem, mener ikke at der nu og her er baggrund for skattelettelser – og hvis der var, ville vi helt sikkert pege på en nedsættelse af personbeskatningen.


SFs byrådsgruppe
Ole Bergmann

 

-byrådsmedlem (SF) i Fredensborg kommune
-medlem af Økonomiudvalget og næstformand i Plan- og Klimaudvalget
-formand for bestyrelsen i Fredensborg Forsyning A/S
-bestyrelsesmedlem i Fredensborg Musikskole, Fredensborg Vandrerhjem Fond
og i forretningsudvalget for Nivå havn

{jcomments on}