Så skal Byrådet til det igen.

Bruge tid og energi på at behandle et punkt, der i bedste fald er komplet ligegyldigt og runger hult af symbolpolitik.

Med baggrund i hvad der mest virker som en vandrehistorie, har Dansk Folkeparti og dele af Venstres byrådsgruppe fremsat et punkt, hvor man ønsker, at byrådet fremover i detaljen skal diktere madplanerne på kommunens institutioner.


Hvis fed flæsk var det sidste punkt i en veltilrettelagt integrationsindsats, der manglede at blive sat flueben ved, kunne det såmænd være interessant nok at tage diskussionen. Men virkeligheden er jo - desværre - at Fredensborg Kommune har massive problemer med manglende integration og utryghed. Det er ikke udbuddet af flæsk, der løser de problemer. Langt fra.


Vi er nødt til at tage helt anderledes fat. Derfor er det da ærligt talt også ærgerligt, at emner som integration og utryghed fylder så lidt i hverdagen hos DF og de dele af Venstre, der seriøst vil have 27 voksne mennesker til at bruge en aften på at diskutere svineflæsk frem for kalkunbacon i byrådssalen.


Hvor har I været henne i de mange, mange år, der f.eks. har været massive problemer med utryghed forårsaget af elendig integration i Nivå og Kokkedal? Hvilke ideer og initiativer har I fremlagt gennem årene?


Hvor var I henne for bare ét år siden, da vi fremlagde oplægget “En tryg kommune for alle - alle steder”? Hvad er jeres holdning til de overordnede principper og de 25 konkrete handlingspunkter i oplægget? Hvor var jeres behov for at være med til reelt at forandre dengang?


Hvis der overhovedet kan komme noget fornuftigt ud af flæskedebatten, bliver det da forhåbentlig, at der bliver skruet ned for stegepanden med valgflæsk og op for gryderetten med konkrete løsninger.


Hossein Armandi, byrådsmedlem for Borgernes Stemme
Knud Løkke Rasmussen, byrådsmedlem for Frie Liberale