Mogens Jensen efterlyser svar fra undertegnede på, hvad der skal ske med busbetjeningen på Lågegyde og i Kokkedal Øst, når rute 388 igen rettes ud til at blive Strandvejsbus, samt om det er muligt at få genopsat en læskærm ved busstoppestedet Nordskrænten/Lågegyde.

Normalt skal alle kommuner afgives deres trafikbestilling til Movia senest 1. maj. Ændringer i trafikbestillingen træder i kraft ved ordinært køreplansskifte i december samme år.

Imidlertid er kommunerne bundet af de eksisterende kontrakter med operatørerne, og derfor er der ikke frit slag til blot at bestille, afbestille eller ændre busruterne. Movia bruger derfor en del ressourcer på at koordinere de forskellige kommuners ønsker.

Omlægningen af rute 388 til en Strandvejsrute var en sådan større ændring, som derfor skulle principgodkendes i alle berørte kommuner forud for at operatørkontrakten skulle i udbud. Fredensborg Kommune tiltrådte omkring årsskiftet2011/2012 denne principændring af rute 388. Det betyder, at fra køreplanskiftet i december 2013 ændres rute 388, og pga. af denne ændring har både Fredensborg og Hørsholm kommuner arbejdet med en anden og bedre betjening af Lågegyde/Kokkedal Øst-området fra samme dato, således at området ikke efterlades uden busbetjening.

Der er forelagt en række forslag, som Miljø- og teknikudvalget konkret skal tage stilling til på sit møde den 4. april. Personligt hælder jeg til, at rute 383 betjener Lågegyde, mens rute 377 betjener Ullerødgårdsvej.

Vedr. læskærme og andet udstyr på busstoppesteder, så er det en kommunalopgave, og det konkrete læskur Nordskrænten/Lågegyde er beliggende i Hørsholm Kommune, så jeg vil opfordre dig til at kontakte Hørsholm Kommune på mailadressen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. herom.

Mvh.

Thomas Bak (V)
Byrådsmedlem
Blåbærhaven 8, st.tv.
2980 Kokkedal
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
{jcomments on}