Der står en stor lyserød elefant midt i stuen, men ingen taler om den
Den er ellers gammel, og den har været behandlet i mange udvalg og på det sidste også beundret og forbedret af engagerede borgere i Fredensborg Kommune.


Når sandheden skal frem hedder den Byens Hus i Kokkedal, men tys! - nævn den ikke.


Selvfølgelig går store besparelser ikke gennem Fredensborg Kommunes byråd uden, at det også rammer kulturlivet, men sletningen af Byens Hus er ikke en besparelse, det er en udrensning af et projekt.

Et projekt der samlet fik den lovende betegnelse, Virtualisering af Kokkedal, et projekt der yderligere fik Realdanias bevågenhed i forbindelse med klimaprojektet og dermed også et ekstra tilskud på 9 millioner til byggeriet af Byens Hus i Kokkedal som herefter havde en samlet økonomisk ramme på 24 millioner.


Vi lægger vægt på, at huset bliver et vartegn for den udvikling, Kokkedal gennem-går, og at der bliver en klar sammenhæng med det store klimaprojekt i byen lød det fra Realdania.

Jeg vil opfordre alle interesserede beboere og foreninger i Fredensborg Kommune til at engagere sig i den kommende brugerinddragelse, sagde, Ulla Hardy-Hansen, formand for Kulturudvalget dengang om projektet.

Nu kan de borgere der engagerede sig, som kommende brugere, se deres engagement og arbejde totalt ignoreret. Et nyt projekt til 5 millioner er nu poppet op som kaninen af den høje hat.

Byens Hus Egedal. En tilbygning til Egedal Medborgerhus i den smukke park et godt stykke syd for den centralt beliggende Kokkedal Skole og Kokkedals Holmegårdscenter.

John Sylvester, formand for
Kulturelt Samråd i Fredensborg Kommune