Kultur, idræt og frivillige fællesskaber. Hvor er det politiske mod

Fredensborg Kommune har en perlerække af fællesskaber, der er skabt af ansvarlige borgere, der er med til at sikre, at vi har et rigt og mangfoldigt foreningsliv. Det er fællesskaber, hvor borgerne har taget sagen i egen hånd og påtaget sig et ansvar for både sig selv og udviklingen i Kommunen – fællesskaber som folk har skabt af egen drift og fordi de gerne vil. Det er på tide, at politikerne i Fredensborg ikke kun taler om frivillige, men også genopdager de frivillige fællesskabers styrke.

Fredensborg Byråd har netop vedtaget en ny kultur- og idrætspolitik. De seneste dage har man kunnet læse om forskellige politikeres syn på kultur og idræt. Intet er for stort eller småt til at blive foreslået, og det spænder så vidt, at man næppe finder en borger i Kommunen, der ikke kan identificere sig med et af forslagene.

Fredensborg Kommune har fået udarbejdet en rapport om fritids- og kulturfaciliteterne i kommunen. Af rapporten fremgår bl.a., ”at kommunen har en forholdsvis god facilitetsdækning i sammenligning med landsgennemsnittet men dog forholdsvis færre idrætshaller og svømmehaller”. Det fremgår videre, ”at mange af faciliteterne benyttes ikke i længere perioder af året, og i en femtedel af den bookede tid til fritidsaktiviteter (i den mest eftertragtede tid på ugen) benyttes den tildelte tid ikke”.

Rapporten har derudover en række anbefalinger, der imidlertid ikke genfindes i den netop vedtagne kultur- og idrætspolitik.

Intet er lettere end at komme med forslag til investeringer. Det kræver langt større mod og nytænkning at turde diskutere og beslutte de nødvendige rammer, også når det betyder, at man må træffe beslutninger, som ikke imødekommer samtlige 39.565 indbyggere.

Fremfor at fremsætte diverse løsrevne forslag, vil Liberal Alliance gerne opfordre til, at det er den langsigtede politik, der diskuteres og med udgangspunkt i, og tillid til, at fællesskaber der skabes frivilligt og af egen drift har en særlig værdi.

Og for at komme politiske debattører i forkøbet, så er Liberal Alliance ikke imod kunstgræsbaner og investeringer i kultur og fritid, men beslutningerne om Fredensborgs fremtidige kultur- og idrætspolitik bør træffes på et ordentligt grundlag.


Helle Abild Hansen
Spidskandidat til Fredensborg Byråd for Liberal Alliance

{jcomments on}