Gennem den seneste uge, er smittetallet i Fredensborg Kommune steget markant, værst ser det ud i Kokkedal og Nivå. Lørdag var incidens-tallet dobbelt så højt som landsgennemsnittet, derfor er der nu frivillige der har taget initiativ til en informationskampagne med plakater, løbesedler og videoer på flere sprog.

Louise Mehnke fra Socialdemokratiet i Fredensborg skriver på Facebook, at frivillige tager ansvar og handler øjeblikkeligt og det sker efter at hun i fredags blev bekendt med et øget smittetal i kommunen. Straks ringede hun til kommunen, og sagde, at der er behov for trykt husstandsomdelt materiale i Egedalsvænge og Islandshøjparken. På tyrkisk og arabisk. Senere på dagen fik hun besked om at man tager action mandag/tirsdag. Det var simpelthen ikke godt nok, så i stedet tog frivillige over.

- Problemet er nu og her, så derfor har jeg fået tre frivillige til at lave videoer på dansk, tyrkisk, arabisk og marokkansk. Videoerne omhandler vigtigheden af tests, selvisolation, følge restriktionerne, og at det ikke er nogen skam, at være smittet med corona - og at man ikke skal hemmeligholde det. De slutter med at fortælle, at man er med til at redde liv, når man følger anbefalingerne. Videoerne er sendt målrettet ud i lokalområdet via whatsapp, hvor de bliver delt flittigt. Der er samtidig link til coronaprover.dk. fortæller Louise Mehnke på hendes Facebook side.

En borger har samtidig oplyst at der i weekenden er blevet delt flyers ud på tyrkisk og arabisk,i Egedalsvænge og Islandshøjparken samt at der hænges plakater op i Holmegårdscentret og i Nivå Centret. og en anden borger oplyser at dem der har børn på skolerne har fået oplyst at det er B112 varianten der er smitte med.

Den øgede smitte i området fik allerede i tirsdag det Kokkedal Islamisk Menighed til midlertidigt at lukke deres menighed ned. Man havde ind til da, gennemført daglige bøn i overensstemmelse med myndighedernes anbefalinger men nu ønsker man at udvise samfundssind med denne midlertidige lukning.

Incidens-tallet var lørdag oppe på 112, det er dobbelt så højt som lands gennemsnittet, og det placere Fredensborg Kommune på en 11. plads blandt landets højst smittede kommuner.

Også Carsten Bo Nielsen fra Venstre i Fredensborg Kommune har bemærket det høje incidentstal og det gør indtryk.

- Vi har haft høj smitteincidents i kommunen gennem lang tid. For 2-3 måneder siden var det - noget uventet - Humlebæk, som lå højest; men nu er det Kokkedal og Nivå, navnlig centreret omkring Egedalsvænge og Islandshøjparken, der trækker os højt op. Kommunen tager informationsinitiativer sammen med Kokkedal på Vej og Nivå Nu samt foreninger og trossamfund for at sikre at kommunikation kommer ud i relevante grupper også på tyrkisk og arabisk, fortæller Carsten Bo Nielsen i en kommentar på Facebook om det høje incidentstal.

- Det er vigtigt, at information når ud til alle, og at vi alle – uanset vi måske bor andre steder – er omhyggelige med at iagttage sikkerhedsanbefalingerne om Covid-19. En smitte-eksplosion kan indtræffe i alle byer i kommunen, slutter Carsten Bo Nielsen, der er medlem af Plan-, Miljø og Klimaudvalget samt Fritids- og Idrætsudvalget for Venstre i Fredensborg Kommune.