Efter onsdagens pressemøde i statsministeriet, hvor meget af samfundet blev lukket ned indtil 3. Januar 2021, blev daginstitutionerne ikke nævnt. Det fik Hanne Berg der er næstformand i Børne- og Skoleudvalg i Fredensborg Kommune til tasterne, for mulig lokal nedlukning. Det blev dog ikke en mulighed

Hanne Berg bad i går forvaltningen om et ekstraordinært møde i udvalget, for at se på mulighed for at tilbyde lukning af daginstitutionerne og kun have nødpasning i Fredensborg Kommune

- Jeg er oprigtigt bekymret for situationen, og daginstitutionerne bør også lukkes ned nu, for at stoppe smittekæder mest muligt, siger Hanne Berg for ud for mødet.

Det ekstra orddinære møde i Børne- og Skoleudvalget blev afholdt fredag morgen kl. 7.00. Hanne Berg oplyser i en kortfattet meddelelse. at udvalget har fået oplyst, at der ikke er hjemmel til at lukke institutionerne ned lokal. Derfor er det selvfølgelig ikke en mulighed. 

- Jeg anerkender det pres, som det pædagogiske personale oplever i disse uger, og som kan være svært for mange, et lyspunkt er det, at vi til dels bliver reddet af juleferien, og de lukkeruger, som for de fleste daginstitutioner har lagt mellem jul og nytår siger Hanne Berg efter mødet.

De sidste dage fra mandag d 21. December til juleaften i næste uge, er jeg sikker på, at daginstitutionerne vil gøre alt for, at børn og personale kommer godt igennem.

 

Update: sidst på formiddagen har borgmester Thomas Lykke Pedersen sammen med Børne og Skoleudvalgsformand Per Frost Henriksen, udsendt et brev til forældrene med en opfordring om at man holder sit barn hjemme, hvis man har mulighed for det.