Covid-19 har den seneste tid haft godt fat i Fredensborg Kommune og især folkeskolerne har været hårdt ram, hvor flere skoleklasser har været sendt hjem. Det har fået borgmester Thomas Lykke Pedersen til at sende et personligt brev ud til alle forældre med konkrete råd til store børn og ungen. Lad os stå sammen om at bringe smitten ned, skriver borgmesteren.

I brevet til forældre samt børn og unge står der:

Covid-19-smitten har desværre godt fat i Fredensborg Kommune og lige nu, er vi blandt de 20 hårdest ramte kommuner i landet. Derfor skal vi sammen bryde smitten. Tallene viser, at smitten er spredt i kommunen og spredt på alder. Der er dog en tendens til, at Fredensborg-tallene følger en landsdækkende tendens, hvor det især er børn og unge mellem 10-19 år, der er ramt.

- Vores skoler gør hvad de kan, for at forebygge smitte ved at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer og med ekstra rengøring og afspritning.
Vi gør alle det bedste vi kan, og vi har alle et ansvar og en mulighed for at gøre noget. Min opfordring er klar: Tal jævnligt med jeres børn og unge om, hvordan Corona påvirker hverdagen, og vær med til at vejlede dem, når de har spørgsmål, skriver Thomas Lykke Pedersen.

Smitten sker først og fremmest i fritiden

I forbindelse med smitteopsporing kan Fredensborg Kommune se, at unge og børn smittes i sociale sammenhænge og i fritiden. Derfor bør vi også sætte ind der, lyder opfordringen fra borgmesteren.

Børn og unge møder, ligesom andre i samfundet, mange nye regler og restriktioner i hverdagen. Der er imidlertid ingen, der skal opgive en god og hyggelig hverdag. Men det kan alligevel være, at der er behov for at gøre tingene bare lidt anderledes. På næste side er der derfor en række konkrete råd, svar på hverdagens dilemmaer og fakta til større børn og unge om, hverdagen i en Corona-tid.

Thomas Lykke Pedersen håber, alle vil bakke op, så man sammen kan bryde smitten i Fredensborg Kommune. Da det er nu, der
skal sættes ind, for det gør en vigtig forskel.