Fra torsdag den 29. oktober skal man være iført mundbind, når man kommer ind på biblioteket. Åbningstider og aktiviteter er uændrede.
Da Fredensborg Bibliotekerne er et indendørs offentligt sted, skal besøgende – i overensstemmelse med regeringens nye retningslinjer for covid-19-smittebekæmpelse - fra den 29. oktober have mundbind eller visir på, når de kommer ind på biblioteket og bevæger sig rundt mellem hylderne. Sætter man sig og læser en avis eller benytter en pc, må man gerne tage mundbindet af, så længe man sidder ned. Det samme er tilfældet for brugere af mødelokalerne.

Ud over kravet om mundbind er der foreløbig ikke andre ændringer af Fredensborg Bibliotekernes tilbud og services end de allerede eksisterende. Da kulturelle arrangementer med siddende publikum ikke er omfattet af regeringens forsamlingsforbud på 10 personer, fortsætter bibliotekets arrangementer som planlagt. Eneste undtagelse er foreløbig samtalesalonerne på Nivå Bibliotek i november og december, som er aflyst, da de af natur gør det vanskeligt at opretholde den krævede afstand mellem deltagerne.

Ved de arrangementer, som bliver gennemført, sørger Fredensborg Bibliotekerne naturligvis for den krævede afstand mellem publikum, ligesom der vil være håndsprit ved indgangen til lokalerne, hvor arrangementerne finder sted.

Selvom Fredensborg Bibliotekernes aktiviteter foreløbig fortsætter som normalt, kan der i denne tid hurtigt ske ændringer. Det vil derfor altid være en god idé at tjekke bibliotekets hjemmeside på adressen www.fredensborgbibliotekerne.dk, inden man kommer på besøg. Her vil man kunne finde seneste nyt om eventuelle aflysninger og anden nyttig information.