Al offentlig adgang til Fredensborg Bibliotekernes afdelinger er lukket, og alle arrangementer er aflyst på grund af covid-19. Det sker  som følge af regeringens tiltag i forhold til at stoppe spredningen af covid19/coronavirus. Ind til videre holdes bibliotekerne lukket frem til søndag d. 29,marts 2020.

Fredensborg Bibliotekerne gør opmærksom på, at der ikke vil blive opkrævet gebyrer for materialer, som skulle have været afleveret i lukkeperioden, ligesom alle reserveringer til afhentning vil blive stående fem dage efter, at bibliotekerne åbner igen. 

Arrangementer aflyst frem til påske

Selvsagt vil alle bibliotekets arrangementer også være aflyst i lukkeperioden, men også arrangementer planlagt til efter lukkeperioden og frem til påske er aflyst. 

Det drejer sig om følgende arrangementer:

· 14.3: ”Kom og hør om Mira fra de populære børnebøger”

· 17. og 19.3: Booktalks i alle afdelinger

· 31.3: Streaming-foredrag om dybhavet

· 2.4: Samtalesalon

 

Også håndarbejdscafé den 2.4., slægtsforskningscafé den 6.4. og alle faste it-caféer, lektiecaféer, fædreklub og morgensang er aflyst.

Fredensborg Bibliotekerne vil om muligt, og hvis det er relevant, forsøge at finde nye datoer til de aflyste arrangementer. Eventuelle nye datoer vil blive offentliggjort på Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside.

Digitale lån

På grund af den ekstraordinære lukning som følge af coronavirus, øger Fredensborg Bibliotekerne i stedet muligheden for at låne digitalt på blandt andet eReolen.

Mens Fredensborg Bibliotekerne holder lukket på grund af indsatsen for at begrænse coronavirus, er det stadig muligt at bruge bibliotekernes digitale tilbud. 

Ikke bare kan man fortsat låne e-bøger og lydbøger via eReolen, for at møde den forventede større efterspørgsel på eReolens tilbud i lukkeperioden har Fredensborg Bibliotekerne besluttet at sætte antallet af månedlige lån op til 8. 

Fredensborg Bibliotekerne gør samtidig opmærksom på, at de blå titler på eReolen altid kan lånes – også hvis man har brugt sin månedlige kvote af lån. 

Ereolen kan benyttes via eReolens app eller via hjemmesiden ereolen.dk. For at kunne bruge eReolen skal man være borger i Fredensborg Kommune og være oprettet som låner på biblioteket. Hvis man endnu ikke er oprettet som låner, kan man oprette sig via Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside med sin nemID. 

Filmstriben

Fredensborg Bibliotekerne har ligeledes sat antallet af film, der kan streames månedligt via Filmstriben.dk op til 5. Filmene kan streames via hjemmesiden filmstriben.dk eller via Filmstribens app. 

For Filmstriben gælder ligeledes, at man skal være borger i Fredensborg Kommune og oprettet som bruger på biblioteket for at kunne benytte tjenesten.