Den seneste uge, er der konstateret et øget smittetryk i Fredensborg Kommune. Flere af de smittede er børn, under 12 år, som ikke er vaccineret. Men der har også været tilfælde af vaccinerede personer som er blevet smittet.

Fra nationalt hold er det besluttet, at alle Copenhagen Medicals corona teststeder nu skal lukkes. Kviktestcentret Kokkedal har derfor den 8. oktober kl. 16 taget den sidste test. Der er fortsat mulighed for PCR test i Humlebækcentret.

For få dage siden, var incidenstallet i Fredensborg Kommune nær 100. Nu er tallet desværre på vej op. Tirsdag den 13. april var det på ca 125 og nu torsdag den 15. april er tallet landet på 148 samtidig er Fredensborg igen havnet på top 10 over landets hårdest smitteramt - samtidig med at borgmesteren har sendt brev ud til borgerne via e-boks.

Da behovet for at teste borgere for corona falder i takt med, at flere borgere vaccineres, reducerer regionen antallet af teststeder i Fredensborg kommune. Fra mandag den 9. august vil der fremover kun være et kvik-teststed i hver kommune.

Dagens smittetal for Fredensborg Kommune er lige tikket ind og det ser lovende ud. Incidenstallet er faldet til 100, og der er kun 41 registrerede positive tilfælde af covid-19.

I overensstemmelse med regeringens nye retningslinjer for coronapas, indførte man fra fredag den 21. maj stikprøvekontrol af dette, på bibliotekerne i Fredensborg. Det er personalet som foretager stikprøvekontrol af coronapasset. Til gengæld behøver man ikke vise det, hver gang man kommer ind på biblioteket.

Et højt antal smittede bredt fordelt på hele kommunen er årsagen til, at både skoler og liberale erhverv fortsat venter på genåbning. Skolerne har over påsken forberedt sig grundigt på både hjemmeundervisning og genåbning. Den 6. april er kommunens smitteincidens på 135 med 55 smittede de seneste 7 dage og der med staidg i top 10 over flest smittede personer pr. 100.000 indbyggere.

Efter nogen dage, med stigende corona-smitte i Fredensborg kommune, især i Humlebæk - så er smitten på retur. Det viser aktuelle tal fra SSI, der blev frigivet fredag eftermiddag. Samlet set i hele kommunen er det testkorrigerede insidenstal på blot 119 og i Humlebæk er tallet faldet fra 442,8 til 312. og der med bliver en lukning af Humlebæk sorg ikke aktuel i denne omgang.

Som i mange andre kommuner i Hovedstadsområdet er smittetallet i Fredensborg Kommune stadig i den høje ende. Smitten vurderes i forhold til incidens-tallet. Derfor opfordres der stadig til at alle skal lade sig teste.

I følge den daglige opgørelse om smittetal i Fredensborg kommune, som vises på fredensborg.dk - viser der sig en stigning i antallet af covid-19 smittede personer i kommune. Fra onsdag til torsdag er der registreret 15 nye smittede personer, og det giver et testkorrigeret incidenstal på 132.

På grund af stigende smitte har Epidemikommissionen rådgivet om at udskyde genåbningen af de liberale erhverv i fem danske kommuner foreløbigt til og med d. 11. april 2021. Og det gælder bl.a. for Fredensborg Kommune.

Nu er det lykkedes at få et teststed placeret i Fredensborg by – nærmere bestemt i Fredensborghallen, Kastanievej 18. Det er Copenhagen Medicals som kommer til at stå for kviktest i hallen. De åbner på tirsdag den 18. maj kl. 8:00.

Fredensborg kommune har her til aften fået et påbud fra Styrelsen For Patientsikkerhed om at lukke samtlige skoler og tilhørende fritidsordninger fra den 31. marts 2021 til og med d. 11. april.

Fra den 21. april kan man igen gå på biblioteket næsten som normalt. Det vil stadig være muligt at aflevere og afhente reserveringer uden coronapas.