Da smittetrykket for coronavirussen fortsat falder, er det nu forsvarligt at give pårørende flere og bedre muligheder for at besøge beboere på kommunens plejecentre, gældende fra den 2. juni.

Nu kan man igen komme en tur ind i mørket og se film på det store lærred hos Humlebio. Torsdag den 28. maj åbner den lokale biograf efter Coronanedlukningen. Der spilles både film fra før nedlukningen samt de helt nye film. Torsdag den 4. juni er der premiere på Little Women.

For at undgå spredning af coronavirus, er det desværre nødvendigt at aflyse årets pensionistudflugt, meddeler Fredensborg Kommune. Den gode tradition plejer ellers at samle mere end 1.000 pensionister hver sommer til en hyggelig udflugt. Aflysningen ærger borgmesteren, men han garanterer en udflugt i 2021.

Nivaagaards Malerisamling genåbnede 26. maj, og meget på museet er heldigvis som før. Men for at give alle gæster den bedste sikkerhed og tryghed og sikre, at ingen kommer forgæves, vil man møde visse forandringer i forbindelse med museumsbesøget:

Efter at have været lukket i mere end to måneder på grund af corona-/covid-19-pandemien åbner Fredensborg Bibliotekerne endelig igen mandag den 18. maj 2020. Det bliver dog et anderledes bibliotek, man vil opleve, da der vil blive taget strenge sundhedsmæssige hensyn.

Kunstmuseet Louisiana i Humlebæk genåbnede i fredags - den 22. maj. Åbningstiderne er udvidet markant med 60 procent, og museet holder åbent alle ugens syv dage. Det skaber rum for, at mange gæster fortsat - og trygt - kan besøge Louisiana. Billet med timeslot skal være købt på forhånd.

Ung Fredensborg havde i april indbudt til fotokonkurrence blandt kommunens unge i 6.-10. klasse. Konkurrencen skulle omhandle den globale corona-krise, nedlukningen af Danmark for at skabe et historisk minde for eftertiden.

Der var stor gensynsglæde, da lånerne den 18. maj klokken 10 begyndte at indfinde sig på Fredensborg, Humlebæk og Nivå Bibliotek igen efter den lange lukning som følge af coronapandemien.

Alle tilskud til foreninger og aftenskoler udbetales, selvom aktiviteterne er aflyst som følge af nedlukningen, har Fritids- og Idrætsudvalget besluttet.

Coronakrisen lukkede landets musikskoler, men det stoppede ikke musiklærerne på Fredensborg Musikskole, som straks begyndte at fjernundervise deres elever over internettet. Derudover forlænges skoleåret med to ekstra uger for alle hold samt yderligere en uge for soloeleverne.

I marts blev jazzklubbens premiere med Jazzkompagniet på Fredensborg Store Kro aflyst p.g.a. forsamlingsforbuddet. Nu er det jazzklubbens busrejse til Fredensborgs venskabsby Berleburg i august der er ramt af Corona-aflysning.

Med udmeldingen om, at nu også 6.-10. klasse skal vi i skole igen, glæder vi os til på mandag, hvor alle vores klasser dermed er tilbage. Skoleleder ved Fredensborg Skole Susanne Bremer har udsendt en kort og overordnet information til forældrerne med den fremtidige plan for 0.-9. klasse, gældende fra på mandag.

Siden den 15. april har en håndfuld musikere spillet gårdkoncerter på plejehjem på tværs af Danmark. Mere end 75 koncerter er det blevet til, og nu melder Fredensborg Kommune sig ind i projektet, hvis opstart blev støttet af TrygFondens Akutpulje. 

De meget populære dag- og aktivitetscentre for kommunens ældre har været lukket ned i to måneder. Men nu er det sundhedsmæssigt forsvarligt at indlede en forsigtig og kontrolleret genåbning for mindre grupper. Det sker fra den 18. maj og der vil naturligvis være stort fokus på afstands- og hygiejneforhold.