Mød slotsforvalter Bjarne Højgaard Jensen i Gamle Bio, hvor han taler over emnet: ”For Gud, Konge og Fædreland” lørdag den 19.3.2022 kl. 11.00.

Som optakt til fakkeltoget lørdag den 26.3. får vi lejlighed til at hilse på Slotsforvalteren, sok fortæller om

- Hvad laver man som slotsforvalter?
- Hvordan bliver man slotsforvalter?

Slottet er en helt central del af Fredensborg By, og Bjarne Højgaard Jensen, der har været slotsforvalter siden 2018, ses ofte som en del af byens liv.

Bjarne Højgaard Jensen kommer fra Christiansfeld i Sønderjylland. Han fortæller under overskriften ”For Gud, Konge og Fædreland” om sin karriere: 43 år i forsvaret. Det inkluderer 13 års tjeneste i udlandet, herunder 7 missioner til Afghanistan og Balkan og kurser og udstationeringer i USA, Polen, Tyskland og Sverige.

Han sluttede den militære karriere som oberst og regimentschef for Jydske Dragonregiment i Holstebro, der lige som Garderhusarregimentet rummer Danmarks ”panserenheder”. Hans gamle regiment har netop modtaget verdens bedste kampvogn, den tyske Leopard 2A7, der skal forsvare Danmark, hvis nogen skulle angribe os. Men også indgå i NATOs styrker.
Efter foredraget er der mulighed for at stille spørgsmål til Bjarne Højgaard Jensen.

Der er plads til 100 tilhørere, og deltagelse er gratis. Det anbefales at bestille plads på www.fredensborgbio.dk. Så er der reserveret en plads til dig.
Dørene åbnes kl. 10.30 og vi slutter arrangementet kl. 12.30.