Socialdemokratiet i Fredensborg kommune fejrede Grundlovsdag på Egedal

Den Socialdemokratiske folketingskandidat Louise Mehnke, der er opstillet i Nordsjælland og Ergin Øzer, der er Regionsrådskandidat høstede højlydte klapsalver for deres grundlovstaler.

Socialdemokratiet i Fredensborg var samlet til udendørs hygge ved Byens Hus Egedal i Kokkedal nær ved Egedal Kirke. Der var linet op med faner, op pyntning og grillmad og mange mødte frem, nu hvor det igen er muligt at forsamles.

Regionsrådskandidaten Ergin Øzer lagde for og holdt en tale med stor indlevelse. ”Tillid betyder ikke kun noget for demokratiet. Det betyder også noget for den måde, samfundet fungerer i almindelighed. Alt bliver simpelthen smidigere, når vi har tillid og stoler på hinanden. Tillid er det, der får samfundet op i gear, lød det fra Ergin Øzer, der siden 2005 har siddet i Fredensborg Byråd og genopstiller, og nu også kandidere til posten som regionsrådsmedlem.

”Når to personer med tillid til hinanden arbejdede sammen, begyndte deres hjerter også at slå i takt. Og når vi samarbejder, kan vi løse større og mere komplekse opgaver. Jeg kan ikke lade være med at tænke på hvad vi som samfund kan udrette, hvis vi havde mere tillid og respekt for hinanden,” sagde Ergin Øzer og henviste til forskning på området.

Louise Mehnke, der netop er valgt som nr. 3 på den socialdemokratiske opstillingsliste til kommunalvalget i november og også er Folketingskandidat i Nordsjælland var også i sit es og gik på talerstolen ved grundlovsarrangementet ved Egedal, hvor hun betonede vigtigheden af at velfærdssamfundet er afhængig af, at vi mødes på tværs af sociale og etniske skel og at det er sundt for os at lære om andres liv og problemer, og at vi bliver udfordret på vores holdninger.

”Vi skal først og fremmest skrue gevaldigt op for byggeriet af billige, almene boliger. Det er den eneste boligform, der sikrer billige boliger, som bliver ved med at være billige, og derfor skal vi have en tredjedel af dem i nye boligområder,” lød det fra Louise Mehnke, der også berørte en af hendes store mærkesager, seniorbofællesskaber: ”Desuden skal vi sørge for seniorbofællesskaber og flere senioregnede boliger i Fredensborg Kommune”.

skrevet af Per Frost Henriksen